نشاکاری ۱۰ هزار هکتار از شالیزارهای جویبار
نشاکاری ۱۰ هزار هکتار از شالیزارهای جویبار
نشاکاری برنج در ۱۰ هزار و ۲۳۰ هکتار از شالیزارهای شهرستان جویبار با کشت ارقام محلی و پرمحصول به دو روش مکانیزه و سنتی انجام شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری‌تحلیلی «جویباران» عبدالله رحیمی مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان، از نشاکاری برنج در ۱۰ هزار و ۲۳۰ هکتار از شالیزارهای جویبار خبر داد و اظهار کرد: این میزان شامل کشت ۶ هزار و ۶۰ هکتار ارقام محلی و ۴ هزار و ۱۷۰ هکتار ارقام پرمحصول است.

رحیمی افزود: ۷ هزار و ۶۲۵ هکتار از شالیزارها به روش مکانیزه و ۲ هزار و ۶۰۵ هکتار به روش سنتی توسط ۷ هزار و ۹۳۸ بهره‌بردار نشاکاری شده‌اند.

مدیر جهاد کشاورزی جویبار همچنین از توزیع بیش از ۱۳ تن بذر گواهی‌شده بین کشاورزان خبر داد و اظهار داشت: در راستای حمایت از شالیکاران، ۱۵۰۰ تن کود ازت، ۶۳۵ تن کود پتاس و ۴۸۵ تن کود فسفات در منطقه توزیع شده است.

وی با اشاره به رصد و پایش مستمر مزارع شالیزاری از نظر عوامل خسارت‌زا، اعلام کرد: تاکنون مبارزه با علف‌های هرز در سطح ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع شالیزاری انجام شده است.

مدیریت جهاد کشاورزی جویبار با ارائه این گزارش، بر حمایت از کشاورزان و تلاش برای افزایش بهره‌وری در تولید برنج تاکید کرد.

عبدالله رحیمی همچنین در خصوص دفع آفات این محصول نیز اظهار کرد: در سال جاری طرح کنترل بیولوژیک با استفاده از زنبور تریکوگراما در سطح ۸۰۰ هکتار از مزارع شالیزاری شهرستان جویبار اجرا خواهد شد. وی افزود هماهنگی‌های لازم با شرکت تولید کننده زنبور تریکوگراما در خصوص تعیین مسیرهای رهاسازی، افراد توزیع کننده و نحوه اجرای طرح در روستاهای تحت پوشش، انجام شده است.

مدیر جهاد کشاورزی جویبار با اشاره به اهمیت کنترل بیولوژیک در تولید محصول سالم گفت: استفاده از زنبور تریکوگراما به عنوان یک روش مدیریت تلفیقی، در کنار سایر روش‌های مبارزه، به کنترل آفت کرم ساقه خوار برنج کمک می‌کند.

شایان ذکر است: اجرای طرح‌های کنترل بیولوژیک و ردیابی آفات از جمله برنامه‌های مهم مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جویبار در راستای حفظ سلامت محصولات کشاورزی و افزایش بهره‌وری در این شهرستان است.

 

انتهای خبر/