به گزارش پایگاه خبری تحلیل «بلاغ» زباله معضل چندین ساله شهرستان قائمشهر است که اکنون تبدیل به یک فاجعه محیط زیستی شد، بهطوریکه بعد از گذشت ۶۰ سال کوههای دپوی زباله و سرازیر شدن شیرابههای آن به رودخانه باعث مشکلات زیادی در تولید محصولات پایین دست خواهد شد.
شهرستان قائمشهر با داشتن جمعیتی حدود ۳۵۰ هزار نفر اکنون روزانه ۲۵۰ تن زباله تولید میکند و تنها در محلی که از ۶۰ سال پیش بهعنوان دپوی زباله بود، آنها را انباشته و کوههای بزرگی از زباله را به نمایش میگذارد.
البته باید گفت در سالهای اخیر با حمایت دولت آیتالله شهید رئیسی، پروژه لندفیل و سولههای خط پردازش و دستگاههای بروز برای تفکیک زباله خریداری و احداث شد اما هنوز به بهرهبرداری نرسید.
حل معضل پسماند، اولویت اول شهرداری قائمشهر
کاظم علیپور شهردار قائمشهر در گفتگو با خبرنگار بلاغ اظهار کرد: معضل زباله قائمشهر سالها است که مردم منطقه را اذیت میکند و رفع آن جزو اولویتهای مهم است و با خریداری تجهیزات بدنبال راهاندازی خط پردازش هستیم.
وی افزود: با توجه به آغاز پروژه لندفیل در دوره گذشته شورای شهر و پیگیریهای شورای شهر دوره ششم، بدنبال احداث سولهها و خرید دستگاههای مورد نیاز برای حل مشکل پسماند و همچنین راهاندازی تصفیهخانه شیرابهها بوده و اکنون نیز این روند ادامه دارد.
هزینه ۱۰۰ میلیارد تومانی
شهردار قائمشهر با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه برای خرید و راهاندازی در محل دپوی زباله شهرستان قائمشهر هزینه شد، تصریح کرد: با حمایت دولت توانستیم دستگاه ویندروترنر به مبلغ ۲۲ میلیارد تومان به جهت تکمیل فرآیند مدیریت پسماند زباله قائمشهر خریداری کنیم.
علیپور خاطرنشان کرد: برای حل مشکل شیرابهها نیز اقدام به احداث تصفیهخانه شیرابه کردیم تا بعد از تصفیه وارد رودخانه شود؛ تا حدود زیادی از معضل ۶۰ ساله شهرستان قائمشهر کاهش یابد.
وی به همدلی مسئولان شهری اشاره کرد و گفت: بعد از مطالبه مردم و ورود مسئولان خصوصاً دادستان شهرستان سرعت اجرای این پروژه بیشتر شده است تا بتوان بخش اولیه این مشکل را برطرف کرد.
شهردار قائمشهر با اشاره به تفکیک زباله از مبدا، بیان کرد: معضل پسماند در کشورمان زمانی بهطور کامل ریشهکن خواهد شد که مردم پای کار ببایند و تفکیک زباله از مبدا بهصورت فرهنگ عمومی در بین مردم رونق بگیرد.
علیپور به اقدامات شهرداری قائمشهر در دوره ششم پیرامون فرهنگسازی تفکیک زباله از مبدا اشاره کرد و افزود: در این سالها با چاپ بروشور و بنر در سطح شهر و هپچنین حضور روایتگران تفکیک زباله از مبدا در مداری بهدنبال آن بودیم تا خانوادهها و دانشآموزان را در این موضوع درگیر کرده که فرهنگسازی را شروع کنیم.
وی تصریح کرد: ۳۰درصد از زبالههای تولید شده برای روستاها و شهر کیاکلا و ارطه است که در محل دپوی زباله قائمشهر دپو میشود.
بهرهبرداری از تصفیهخانه
شهردار قائمشهر خاطرنشان کرد: سازه تصفیهخانه تقریباً به اتمام رسیده است و تجهیزات تصفیهخانه ظرف ۶ماه به بهرهبرداری میرسد که برای تامین اعتبار نیاز به حمایت سازمان همیاری و شهرداریها داریم تا انشالله بتوانیم هرچه زودتر این معضل را برطرف کنیم.
علیپور یادآور شد: یکی از سالنهای تخمیر به بهرهبرداری رسید اما سالن تخمیر باید ظرفیتش بیشتر شود چراکه نسبت بهمیزان تولید زباله نیاز به سالن بیشتر و برای خرید و راهاندازی زمین نیاز به اعتبار بیشتر داریم.
وی ضمن عذرخواهی از شهروندان قائمشهر بیان کرد: برنامه داریم تا تپههای ۶۰ متری زباله را با خاک پاشی و درختکاری چهره زیباتری را برای مردم رقم بزنیم و با راهاندازی سالن تخمیر و تصفیهخانه، مشکلات برطرف شود.
شهردار قائمشهر به دلیل تاخیر در اجرای این پروژه اشاره کرد و گفت: برخی دستگاهها باید از خارج وارد شود که دلیل طولانی شدن زمان فرآیند شده است، باید تحریمها را دور بزنیم تا دستگاههای مورد نیاز وارد کشور شود.
معضل زباله و اعتراضات مردم منطقه
ابوذر قربانی سرپرست فرمانداری قائمشهر در گفتگو با خبرنگار بلاغ با اشاره به اینکه مشکل و معضل زباله و دپوی آن باعث اعتراضات مردم منطقه و روستاهای همجوار شده است، اظهار کرد: این مشکل از دهههای گذشته وجود داشته و اقداماتی هم در جهت رفع آن شده است.
وی افزود: این موضوع باید در گذشته بهصورت کارشناسی دقیق و اصولی حل شده تا باعث بروز مشکلات عدیده محیط زیستی نمیشد که اکنون جان و سلامت مردم منطقه به خطر بیفتد.
سرپرست فرمانداری شهرستان قائمشهر با بیان این که نباید در دنیای رو به پیشرفت و ارتقای تکنولوژیهای مدرن، شاهد این موارد باشیم، تصریح کرد: با تبیین وضع موجود مقرر شد، بحث شیرابه و خروج آن به رودخانه با جدیت و کار کارشناسی و همکاری دستگاههای مرتبط حل شود.
قربانی ادامه داد: برای جلوگیری از آتشسوزی بهدلیل وجود گاز متان در محل دپوی زباله نیز راهکارهایی داده شد تا شهرداری برای رفع آن اقدامات سریع داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: در همان روز اول کاری خود دستور تشکیل جلسه ویژه برای پیگیری دادم و در حال حاضر هم دستگاههای مختلف طی چند روز مشغول به فعالیت هستند تا با تصمیمات درست بتوانیم بهترین راه حل اجرایی برای پایان رفع این مشکل را انجام دهیم.
تفکیک از مبدا و آموزش؛ اولویت رفع مشکل زباله
سرپرست فرمانداری قائمشهر بیان کرد: برای برونرفت از این مشکل برنامه فوری، میان مدت و بلند مدت در نظر گرفته شد که اقدامات آن از چند روز گذشته در حال انجام است که مقطعی خواهد بود و در برنامه میانمدت، انشاالله با تدابیر لازم و هماهنگیهای بین دستگاهی، پروژههای مربوطه و موارد سایت زباله باید تکمیل شود.
قربانی در پایان عنوان داشت: در برنامه بلندمدت باید بهدنبال فرهنگسازی و آموزش در خصوص جداسازی و تفکیک زباله از مبدا باشیم تا عواقب و مشکلات کمتری را در این حوزه شاهد باشیم.
به گزارش «بلاغ» معضل و فاجعه زباله این روزها تیتر یک رسانهها و فضای مجازی شهرستان قائمشهر تبدیل شد و باتوجه به اقدامات صورت گرفته انتظار میرود با همدلی و همراهی دستگاهها با سرعت بیشتری این مشکل زیستمحیطی که دیگر صبر مردم را لبریز کرده است.
بوی بد زباله، آسایش مردم را سلب کرده است که باید هر چه زودتر برطرف شود و همچنین فرهنگ تفکیک زباله از مبدا و کاهش تولید زباله نیز در بین مردم فرهنگسازی و اجرایی شود.
- انتهای خبر/
- نویسنده : امیر اسدی
- منبع خبر : بلاغ نیوز