به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی “جویباران” ؛ محققین مرکز تحقیقات کشاورزی استان، موسسه آب و خاک کشور و سازمان جهاد کشاورزی استان، از پروژههای مشارکتی الگوی کشت گندم در شهرستان جویبار بازدید کردند. این بازدید با هدف بررسی نتایج میدانی، تأثیر طرحها بر افزایش بهرهوری و تولید پایدار گندم انجام شد.
عبدالله رحیمی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار، اعلام کرد که محققین مرکز تحقیقات کشاورزی استان، موسسه آب و خاک کشور و بخش مدیریت زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان به همراه معاونت فنی اجرایی، رئیس اداره تولیدات گیاهی و ترویج و مسئول مرکز شهید شعبانی، از مزارع گندم تحت پوشش پروژههای مشارکتی گندم بازدید کردند.
رحیمی در حاشیه این بازدید با اشاره به اجرای دو پروژه مشارکتی با عناوین تغذیه بهینه گندم (PNT) و بررسی تراکمهای گندم (PTD) در سال زراعی جاری در حوزه مرکز شهید شعبانی، اظهار کرد: پروژه تغذیه بهینه گندم با استفاده از تیمارهای کودی مختلف حاوی پتاسیم و مقایسه آن با تیمار شاهد بدون کود پتاس، نقش حیاتی این عنصر در افزایش بهرهوری، کاهش تنشهای محیطی و مقاومت گیاه در برابر آفات و بیماریها را مورد بررسی قرار میدهد.
وی در خصوص پروژه بررسی تراکمهای گندم (PTD) افزود: در این پروژه، تراکمهای مختلف کشت گندم در شش تیمار متفاوت بررسی شده تا مناسبترین تراکم کاشت در شرایط مزرعه تعیین شود.
مدیر جهاد کشاورزی جویبار افزود: اجرای این پروژهها و بازدید کشاورزان از نتایج میدانی آنها، میتواند به افزایش پتانسیل عملکرد، دستیابی به تولید پایدار و در نهایت، کمک به تامین امنیت غذایی کشور منجر شود.
این پروژهها به عنوان الگوهای موفق، نقش مهمی در ترویج روشهای نوین کشاورزی و افزایش آگاهی کشاورزان منطقه ایفا میکنند و انتقال نتایج به دست آمده از این پروژه ها به بهره برداران بخش کشاورزی، در دستیابی به تولید پایدار مثمر ثمر خواهد بود.
انتهای خبر/