وی با بیان اینکه قسمت شرقی شهرستان جویبار عمدتا روستاهایی هستند که در مسیر حق ابه سد شهید رجایی قرار دارند، تصریح کرد: با توجه به کاهش ذخیره سازی باید گفت که حتی برای کشت اول برنج نیز زنگ خطر محسوب می شود.
مدیر جهاد کشاورزی جویبار افزود: مجموعه جهاد کشاورزی جهت مدیریت این مقدار از حق آبه موجود کلاس های آموزشی و توجیهی را برای کشاورزان قست شرقی شهرستان برگزار کرده است.
سعیدی بابیان اینکه شخم اولیه در ۸۰ درصد شالیزارهای جویبار انجام شده است، گفت: این میزان شامل ۹ هزارو۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان جویبار میشود.
این مسئول اظهار کرد: مبارزه با علف هرز و از بین بردن آنها، نگهداری آب مفید در خاک، صرفهجویی در مصرف انواع کودها و سموم شیمیایی از جمله فواید انجام شخم اولیه در اراضی شالیزاری است.
وی درباره توزیع انواع کودهای مورد استفاده شالیکاران در شالیزارها اظهار داشت: تا ۱۵ فروردین ماه جاری ۱۳۰تن کود ازته، ۲۷ تن کود فسفاته و نزدیک ۴۴ تن کود پتاسه توزیع شده است.
مدیر جهاد کشاورزی جویبار با اشاره به اهمیت کود فسفات و پتاس افزود: استفاده از این کودها موجب از بین رفتن آفات، افزایش محصول برنج و جلوگیری از خوابیدگی ساقههای برنج “ورس” میشود.
سعیدی با اشاره به توزیع انواع بذر گواهی شده برنج شامل هاشمی، ندا، شیرودی و … افزود: تاکنون بیش از ۲۵تن ازاین بذرهای گواهی شده برنج بین شالیکاران جویبارتوزیع شده است.
این مسئول با بیان اینکه خزانه گیری در۴۸۳ هکتارازاراضی این شهرستان انجام گرفته است، اظهارکرد: شالیکاران خزانهگیری برنج را بر اساس تقویم زراعی انجام دهند.
وی گفت: با توجه به جایگاه کشت برنج بسیار مهم است تا برنجکاران به توصیههای کارشناسان کشاورزی برای کشت این محصول استراتژیک توجه کنند.
انتهای پیام/
- نویسنده : محمدرضا فولادی
- منبع خبر : بلاغ مازندران