سردار غیب پرور؛ فرمانده‌ای به رنگ مازندران
سردار غیب پرور؛ فرمانده‌ای به رنگ مازندران
حضور سردار غیب‌پرور به عنوان فرمانده لشکر ۲۵ کربلا، نشان‌دهنده اعتماد بالا به توانمندی‌های او در هدایت نیروهای نظامی و بسیجی در منطقه‌ای حساس و استراتژیک مثل مازندران بوده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ»، سرتیپ پاسدار حاج غلام‌حسین غیب‌پرور، جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه مرکزی امنیتی امام علی (ع) و از فرماندهان و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس، پس از تحمل سال‌ها رنج ناشی از عوارض شیمیایی دوران دفاع مقدس، دعوت حق را لبیک گفت و به یاران شهیدش پیوست.

این فرمانده مخلص و جهادی، از رزمندگان نام‌آشنای جبهه‌های نبرد حق علیه باطل بود که در طول خدمت خود، مسئولیت‌های متعددی از جمله فرماندهی سپاه فجر فارس، فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا در مازندران، فرماندهی لشکر ۱۹ فجر و جانشینی تیپ حضرت احمد بن موسی (ع) را عهده‌دار بود.

سردار غیب‌پرور، متولد سال ۱۳۴۱ در شیراز، فعالیت‌های انقلابی خود را از دوران دانش‌آموزی و هم‌زمان با اوج‌گیری مبارزات مردمی علیه رژیم پهلوی آغاز کرد و در خاطرات خود از اخراجش از مدرسه به علت پخش اعلامیه‌های انقلابی یاد می‌کرد.

در دوران دفاع مقدس، وی مسئولیت‌هایی همچون آموزش عقیدتی‌ـ‌سیاسی، محور مهندسی رزمی و فرماندهی یگان‌های عملیاتی را در لشکر ۱۹ فجر برعهده داشت و پس از جنگ نیز در حوزه‌های آموزش، فرماندهی و سامان‌دهی نیروهای جهادی و مردمی نقش‌آفرینی کرد.

از جمله اقدامات برجسته این شهید والامقام، برگزاری کنگره بزرگ سرداران و شهدای فارس، همایش عظیم بسیجیان در سال ۱۳۹۷ با حضور رهبر معظم انقلاب در ورزشگاه آزادی و خدمات بی‌بدیل در مناطق محروم، از جمله جزیره هنگام است که همواره مورد قدردانی مردم قرار گرفت.

وی در آذرماه ۱۳۹۴، پس از شهادت سردار حسین همدانی، فرماندهی قرارگاه امام حسین (ع) را برعهده گرفت و یک سال بعد، با حکم رهبر معظم انقلاب، به‌عنوان رئیس سازمان بسیج و جانشین فرمانده کل سپاه در امور بسیج منصوب شد.

ارتقای حضور سازمان‌یافته‌تر مردم (به‌ویژه جوانان عزیز) و اعتلای بسیج در عرصه‌های مورد نیاز انقلاب اسلامی (مثل علم، فرهنگ، دفاع و خدمات‌رسانی)، ایجاد و سامان‌دهی مجموعه‌های اندیشه‌ورز و رصدگر در تمام سطوح، به‌خصوص در ستاد بسیج برای راهبردنگاری و رصد فعالیت‌ها و جلوگیری از نفوذ دشمن، ایجاد سازوکار قطعی برای تقویت هم‌افزایی اقشار و همکاری و هماهنگی با دستگاه‌های ذی‌ربط، از جمله سرفصل‌های مهم درج‌شده در حکم رهبر معظم انقلاب در انتصاب سردار غیب‌پرور است.

پس از پایان این مأموریت، سردار غیب‌پرور تا پایان عمر با برکتش، به‌عنوان جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه مرکزی امنیتی امام علی (ع) به خدمت صادقانه در مسیر انقلاب اسلامی ادامه داد.

سردار غلام‌حسین غیب‌پرور در آذرماه ۱۳۹۴، در جمع رزمندگان دفاع مقدس مازندران، با بیان اینکه لشکر ۲۵ کربلا افتخارات زیادی را به دست آورده است، گفت: یکی از بهترین دوران زندگی‌ام، پنج سالی بود که در مازندران حضور داشته‌ام.

مازندران را استان خودم می‌دانم؛ استانی که متبرک به نام ده‌هزار شهید است. شهدایی مانند بصیر و طوسی انسان‌های کمی نبودند و این افتخار نصیب من شد تا بتوانم پنج سال در این استان خدمت کنم.

وی در بیان خصوصیات رزمندگان و پاسداران لشکر ۲۵ کربلا گفت: آنچه از بچه‌های مازندران در ذهن دارم چیزی جز شور، نشاط و تدین نیست. من یقین دارم بسیجیان مازندران همگی به رهبر معظم انقلاب عشق می‌ورزند و به نظام و انقلاب علاقه‌مندند.

فرمانده اسبق لشکر عملیاتی ۲۵ کربلا، بسیج را امنیت ملی دانست و گفت: هرکسی که تصور کند امنیت کشور بدون لحاظ بسیج میسر است، بداند در اشتباه کامل به‌سر می‌برد. امنیت پایدار و فراگیر بدون حضور بسیج امکان ندارد.

این مهم نه‌تنها در محدوده جغرافیایی ایران، بلکه در تمامی اکناف دنیا اثبات شده است. امروز شاهد هستیم که بسیج در لبنان، عراق و یمن توانسته هسته‌های مقاومت را در مقابل تهدیدات و تجاوزات شکل دهد و به مقابله و دفاع بپردازد.

وی با تأکید بر ضرورت تشکیل بسیج در کشورهای اسلامی بیان داشت: دنیای اسلام به این نتیجه رسیده که هر ملتی که بخواهد سرزمینش حفظ بماند، ناچار است که از بسیجیان ایران الگوبرداری کند.

وی در پاسخ به این پرسش که چه پیغامی برای بسیجیان مازندران دارد، گفت: پای سخنان رهبر معظم انقلاب باشید، بصیرت‌تان را حفظ کنید و از شهدای استان‌تان درس بگیرید و الگوبرداری کنید.

این فرمانده محبوب و رسانه‌ای، همواره در کنار مردم و دغدغه‌مند مسائل معیشتی و فرهنگی اقشار مختلف جامعه بود و تلاش‌های خستگی‌ناپذیرش در عرصه‌های مختلف، نام او را در زمره سرداران ماندگار انقلاب اسلامی قرار داد.

شهرت رسانه‌ای او البته فقط به دلیل صراحت بیانش نیست، بلکه به ماجرای انتشار عکس او از شبکه خبری العربیه در آذرماه سال گذشته برمی‌گردد که این شبکه خبری، عکس او را که آن روزها در حلب بود، به‌جای شهید حسین فدایی منتشر کرد. اشتباه خبری العربیه در کوتاه‌ترین زمان ممکن، به یکی از پربیننده‌ترین خبرهای داخل ایران تبدیل شد و غیب‌پرور را در عالم خبر مشهور کرد.

آخرین حضور سردار در مازندران

سردار سرتیپ پاسدار غلام‌حسین غیب‌پرور، جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه مرکزی امنیتی امام علی (ع)، ۶ تیرماه ۱۴۰۲ در سفر به مازندران، به همراه سردار سیاوش مسلمی، فرمانده سپاه کربلای استان مازندران، با جوان بسیجی، موسی عنایتی، جانباز مدافع امنیت، دیدار و از وی تجلیل کرد.

سردار غیب‌پرور با اشاره به اینکه مردم مازندران در عرصه‌های ایثار، شهادت و دفاع از انقلاب اسلامی و حریم حرم زبانزد هستند، گفت: شهدای مازندران برای همیشه در تارک ایران اسلامی می‌درخشند.

جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه مرکزی امنیتی امام علی (ع) با تصریح اینکه سپاهِ انقلاب از متن مردم است، خاطرنشان کرد: رمز بقای انقلاب در مردم‌داری است و انقلاب اسلامی ریشه در مردمی بودن دارد.

به گزارش بلاغ، سردار غیب‌پرور در مقطعی از دوران فرماندهی خود، مسئولیت فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا را بر عهده داشت؛ لشکری که یکی از یگان‌های مهم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و فعالیت‌هایش در استان مازندران و مناطق اطراف، از اهمیت زیادی برخوردار است.

لشکر ۲۵ کربلا به دلیل نقش کلیدی‌اش در دفاع از مناطق شمالی کشور، به‌خصوص در دوران دفاع مقدس و پس از آن، شناخته شده است.

حضور سردار غیب‌پرور به‌عنوان فرمانده این لشکر، نشان‌دهنده اعتماد بالا به توانمندی‌های او در هدایت نیروهای نظامی و بسیجی در منطقه‌ای حساس و استراتژیک مثل مازندران بوده است.

وی با درک شرایط جغرافیایی، فرهنگی و اجتماعی منطقه، توانست سازمان‌دهی مناسبی در لشکر ایجاد کند و نقش مهمی در حفظ امنیت و آمادگی نیروها ایفا نماید.

این ارتباط نزدیک با مازندران، به‌نوعی باعث شده تا از او به‌عنوان فرمانده‌ای «به‌رنگ مازندران» یاد شود؛ کسی که با ویژگی‌های خاص این خطه شمالی انس گرفته و به آن تعلق خاطر دارد.

به گزارش بلاغ، سردار غیب‌پرور امروز بر اثر عوارض ناشی از هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، به یاران شهیدش پیوست.

همرزم شهیدان، سردار خستگی‌ناپذیر سپاه اسلام، سرتیپ پاسدار حاج غلام‌حسین غیب‌پرور، فرمانده اسبق سپاه فجر فارس و جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه مرکزی امنیتی امام علی (ع) به شهادت رسید.

سردار غیب‌پرور از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ فرمانده لشکر ۲۵ کربلای مازندران بود.

بخشی از صحبت‌های سردار غیب‌پرور از خبرگزاری بسیج گرفته شده است.

انتهای خبر/