استاندار مازندران با انتقاد شدید از عملکرد برخی پیمانکاران عمرانی، اعلام کرد: پروژههای ناتمام و رها شده از دست پیمانکاران متخلف گرفته میشود و با انتخاب شرکتهای متعهد، مسیر اجرای طرحها سرعت خواهد گرفت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جویباران به نقل از بلاغ ، مهدی یونسیرستمی روز یکشنبه در جلسه کمیته راهبری کاهش تصادفات استان، با انتقاد از عملکرد برخی پیمانکاران عمرانی، گفت: برخی از این پیمانکاران که پیش از این بدون نظارت دقیق پروژهها را در اختیار گرفته بودند، حالا که با نظارت سختگیرانه مواجه شدهاند، برای ادامه فعالیت به مسئولان ملی متوسل میشوند اما من بهصراحت اعلام میکنم در برابر این نفوذها ایستادگی خواهم کرد.
وی تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد که این پیمانکاران در پروژههای اولویتدار عمرانی استان، بدون انجام تعهدات خود، طرحها را نیمهکاره رها کردهاند. این موضوع نهتنها موجب اتلاف منابع مالی عمومی شده، بلکه به روند توسعه استان نیز آسیب زده است.
استاندار مازندران با اشاره به پروژه پل سهراه جویبار در ساری، این طرح را نمونهای از بیمسئولیتی پیمانکاران دانست و افزود: وقتی این پروژه با نظارت سختگیرانه روبهرو شد، پیمانکار به جای پاسخگویی، به مقامات وزارتخانه متوسل شد. اما ما ایستادهایم و با پیمانکار جدید، اجرای طرح را سرعت دادهایم.
وی تأکید کرد: بر اساس ماده ۹۸، پروژههایی که از سوی پیمانکاران متخلف رها شدهاند، از آنان بازپس گرفته و به پیمانکاران جدید واگذار میشود و با افراد خاطی نیز برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
یونسیرستمی با بیان اینکه پروژه سهراه جویبار اکنون با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی در حال اجراست، گفت: طبق برنامه باید این طرح تا پایان مهرماه به بهرهبرداری برسد. دیگر اجازه نمیدهیم کسی پروژهای را بگیرد و به حال خود رها کند.
وی در ادامه جلسه به آمار تصادفات جادهای اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش پلیس راهور، ۶۰ درصد فوتیهای ناشی از تصادفات درونشهری را عابران پیاده تشکیل میدهند که ۴۰ درصد آنها بالای ۶۰ سال سن دارند. شهرداریها موظفاند نسبت به برجستهسازی محل عبور عابر پیاده در معابر شهری اقدام کنند.
استاندار مازندران همچنین با اشاره به وضعیت چراغهای راهنمایی و رانندگی استان گفت: از ۸۸ نقطهای که در شهرهای مازندران چراغ راهنمایی دارند، تنها ۳۰ مورد به موتور برق اضطراری مجهز هستند. این کمکاری پذیرفته نیست و باید اصلاح شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به پروژه جایگزین محور هراز اشاره کرد و گفت: با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی، هزار میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه اختصاص یافته و پیشبینی میشود ظرف چهار ماه آینده به بهرهبرداری برسد. این مسیر میتواند بخشی از بار ترافیکی سنگین ورودی استان را کاهش دهد.
یونسی با اشاره به حضور جمعیت شناور در تعطیلات و پایان هفتهها گفت: در چهار ماه گذشته، هر هفته حدود پنج میلیون مسافر وارد استان شدند که زیرساختهای فعلی مازندران توان پاسخگویی به چنین حجمی از تردد را ندارد. بر همین اساس، ایمنسازی محورهای پرخطر مانند بهنمیر-کیاکلا و تسریع در اجرای پروژههایی مانند پل بزرگ پلسفید در دستور کار قرار گرفته است.
انتهای خبر/